Georgian Airways ook vanaf Keulen-Bonn naar Tbilisi

Georgian Airways verzorgt al geruime tijd een lijndienst tussen Schiphol en thuishaven Tbilisi. Met ingang van 27 maart gaat de ambitieuze carrier ook vanaf de Duitse luchthaven Keulen-Bonn naar de Georgische hoofdstad vliegen, een aantrekkelijk alternatief als u in het oosten van het land woont. De verbinding wordt tweemaal per week aangeboden: op dinsdag en donderdag.

Bel of mail ons voor meer informatie of om meteen te boeken.

Naar Rusland via Belarus? Let heel goed op de regels!

Onlangs heeft de regering van Belarus besloten dat u maximaal vijf dagen zonder visum in het land mag verblijven als u reist via de internationale luchthaven van Minsk. Dit geldt echter niet als u op doorreis bent vanuit of naar Rusland! 

Als u via Belarus naar Rusland vliegt, mag u onder geen beding de transitzone op de luchthaven van Minsk verlaten, zelfs niet om even een luchtje te scheppen. Doet u dit toch, dan wordt dit gezien als het betreden van Wit-Russisch grondgebied en daar krijgt u bij aankomst in Rusland zeer grote problemen mee: uw visum wordt wegens overtreding van de voorwaarden geannuleerd, u wordt onmiddellijk het land uitgezet en u krijgt zowel voor Rusland als voor Belarus een meerjarig inreisverbod.

Hebt u behoefte aan meer informatie of wilt u een (Wit-)Russisch visum aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Hotel Belgrad in Moskou na renovatie heropend

Het 23 verdiepingen tellende hotel Belgrad is gerenoveerd en heropend. In 1980 werd het hotel opgeleverd om gasten te herbergen die op de Olympische Spelen van dat jaar af kwamen. De afgelopen jaren was het gebouw behoorlijk in verval geraakt en nodig toe aan een opknapbeurt – en die kwam er. U heeft nu keus uit één van de 474 kamers.
Met de geweldige ligging (aan de voet van het oude Arbat) heeft u nu een betaalbaar alternatief voor uw (zakelijke) verblijf in Moskou.

Rusland sluit grensovergang Krasnaya Gorka voor buitenlandse reizigers

De Russische overheid heeft besloten dat de grensovergang bij Krasnaya Gorka, tussen Rusland en Belarus, met onmiddellijke ingang alleen nog door Russische en Wit-Russische staatsburgers mag worden gebruikt.

De feitelijke sluiting van deze populaire grensovergang treft vooral Europese beroepschauffeurs en avontuurlijk aangelegde reizigers die Moskou met de eigen auto willen bezoeken. Zij zullen vanaf Warschau voortaan via Vilnius en Velikije Luki moeten rijden, een omweg van ruim 150 kilometer. Probeert u het toch bij Krasnaya Gorka? Dan wordt u zonder pardon teruggestuurd.

President Poetin belooft visumvrij reizen tijdens WK voetbal 2018

Houdt u van voetbal en wilt u tijdens het WK 2018 in Rusland een of meer wedstrijden bezoeken? Dan hebt u waarschijnlijk geen visum nodig om Rusland binnen te komen. President Poetin heeft onlangs een wet goedgekeurd die visumvrij reizen tijdens het WK mogelijk maakt. Wel moet u in het bezit zijn van een door de Russische overheid af te geven ‘fan-ID’. In onze nieuwsbrief leest u hier te zijner tijd meer over.

Logo WK 2018

Met KLM rechtstreeks naar Astana

Met ingang van 3 mei biedt KLM een rechtstreekse verbinding met de Kazachstaanse hoofdstad Astana. De nieuwe bestemming wordt opgenomen in de bestaande lijndienst tussen Amsterdam en Almaty, de voormalige hoofdstad van Kazachstan.
U kunt vier keer per week vliegen. Op dinsdag en vrijdag is de route Amsterdam – Astana – Almaty vice versa, op woensdag en zondag Amsterdam – Almaty – Astana en terug. Benieuwd naar de reistijden en tarieven? Neemt u dan contact met ons op.

Keulen – Moskou rechtstreeks

Sinds kort kunt u weer rechtstreeks van luchthaven Keulen-Bonn naar Moskou vliegen. Het Russische Pobeda Airlines is in het gat gesprongen dat was ontstaan nadat de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings haar vluchten op deze verbinding had gestaakt.
Pobeda Airlines maakt in Moskou gebruik van de moderne luchthaven Vnukovo.
Benieuwd naar de vluchttijden en tarieven? Neem dan snel contact op met Russia Travel.

Oekraïne weert Russische airlines

Russische luchtvaartmaatschappijen zijn vanaf 25 oktober 2015 niet meer welkom in en boven Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense president Petro Poroshenko bepaald.

Volgens Russische autoriteiten maken Russische airlines sinds 2014 al geen gebruik meer van het Oekraïense luchtruim wanneer op populaire bestemmingen als Turkije of Egypte wordt gevlogen. Bovendien zal, volgens Russische media, de Oekraïense bevolking meer lijden onder de maatregel dan de Russische, aangezien, naar Russisch zeggen, 70% van de passagiers op de vluchten tussen de beide landen de Oekraïense nationaliteit heeft.

Zoals verwacht heeft Rusland inmiddels vergelijkbare tegenmaatregelen getroffen: Oekraïense airlines zijn niet meer welkom in het Russische luchtruim – en dus ook niet op Russische vliegvelden. Het betekent voor u dat het combineren van beide landen in één reis een stuk lastiger wordt. U zult alleen nog per trein of auto van het ene naar het andere land kunnen reizen.