Visum voor Rusland

Visum voor Rusland
Voor Rusland geldt een visumplicht. Wat voor soort visum u nodig hebt is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u in Rusland op vakantie en verblijft u in een hotel, dan vraagt u een toeristenvisum aan. Gaat u op zakenreis, dan kunt u een zakenvisum aanvragen. Voor familiebezoek e.d. bestaat er bovendien een privé visum.

 

Adres van het Russische consulaat
Scheveningseweg 2
2517 KT Den Haag

Telefoon: +31 70 – 364 64 73

 

 Toeristenvisum

Tourism with a purpose/aim tourism


Zakelijk visum

 

Privé visum

Werkvisum

Transit visum

Chauffeursvisum

Persvisum

Bent u houder van een niet-Nederlands paspoort? Neem in dat geval altijd even contact met ons op. Er zijn afwijkende regels van kracht.

NB! Wanneer u een visum hebt ontvangen, is het alleen mogelijk om de periode te gaan wanneer uw visum geldig is. Het is niet mogelijk een dag eerder te arriveren of een dag later te vertrekken. Indien u dit toch doet, zal dit problemen opleveren. Let dus goed op de geldigheidsduur van uw visum. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

Registratie van uw visum na aankomst in Rusland

U dient uw visum binnen 7 werkdagen na aankomst in Rusland te registreren. Dit geldt voor elke Russische plaats die u langer dan 7 werkdagen bezoekt. Het hotel waar u verblijft verzorgt de visumregistratie. Verblijft u echter niet in een hotel maar in een appartement, dan dient de persoon die op dat adres ingeschreven staat met een speciaal registratieformulier en een kopie van uw paspoort, een kopie van het betreffende visum en een kopie van de migratiekaart die u aan de grens hebt gekregen uw visum te registreren bij de Federale Migratie Service (vroeger bekend onder afkorting FMS). Is uw gastheer/-vrouw niet in staat uw visum te registreren, neem dan contact op met Russia Travel: wij kunnen u helpen. Deze dienst verleent Russia Travel alleen aan u als u uw visumaanvraag door ons hebt laten verzorgen.

Procedures veranderen regelmatig!

Russia Travel heeft een eigen koerier die zeer regelmatig het Russische consulaat in Den Haag bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ins en outs op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.