Visum voor Wit-Rusland (Belarus)


Belarus
Voor Wit-Rusland geldt een visumplicht. Wat voor soort visum u nodig hebt, is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u naar Wit-Rusland op vakantie, dan kunt u een toeristenvisum aanvragen. Gaat u op zakenreis, dan kunt u een zakelijk visum aanvragen. Voor vriendenbezoek e.d. bestaat er bovendien een privé visum.


Adres van het Wit-Russische consulaat
Groot Hertoginnelaan 26
2517 EG Den Haag
Telefoon: +31 70 3631566

  • Het consulaat is op woensdag dicht. het is niet mogelijk om op woensdag de aanvragen in te dienen of visa ophalen.
  • Wanneer u een visum hebt ontvangen, is het alleen mogelijk om de periode te gaan wanneer uw visum geldig is. Het is niet mogelijk een dag eerder te arriveren of een dag later te vertrekken. Indien u dit toch doet, zal dit problemen opleveren. Let dus goed op de geldigheidsduur van uw visum. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.
  • Als u via Rusland naar Belarus reist hebt u een transitvisum voor Rusland nodig (bijvoorbeeld als u een Aeroflot ticket via Moskou naar Minsk hebt gekocht)

Voor 5 dagen naar Wit-Rusland zonder visum

U kunt voor een verblijf van maximaal 5 dagen naar Wit-Rusland komen zonder visum, als u in Wit-Rusland aankomt per vliegtuig op het internationale vliegveld in Minsk. Dit geldt niet als u met ander vervoer het land binnenkomt of als u vliegt via of vanuit Rusland.
In Minsk moet u op het vliegveld een geldig EU-paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig) kunnen tonen, alsmede een verzekeringsbewijs, geldig in Wit-Rusland (met tenminste 10.000 euro dekking) en contant geld of een bankafschrift met een saldo van tenminste 25 euro per dag van verblijf.
Bent u houder van een paspoort van een land buiten de EU: neem dan eerst contact met ons op om te bepalen of deze versoepeling ook voor u geldt.

Toeristenvisum

 

Zakelijk visum

 

Privé visum

 

Transit visum

 

Transit chauffeursvisum

Procedures veranderen regelmatig!
Russia Travel heeft een eigen koerier die zeer regelmatig het Wit-Russische consulaat in Den Haag bezoekt. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle ins en outs op het consulaat en weten wij op elk willekeurig moment wat de status van uw visumaanvraag is. Wij doen ons uiterste best u zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle voorwaarden en benodigdheden voor het verkrijgen van uw visum. Toch ligt de eindbeslissing over het toekennen van uw visum in handen van het consulaat. Daar is men te allen tijde bevoegd om procedures en eisen zonder voorafgaand bericht te wijzigen. Wij raden u daarom ook aan om, voor u uw documenten naar ons opstuurt, altijd even contact met ons op te nemen, om er zeker van te zijn dat u over de meest recente en voor u relevante informatie beschikt.